De Nederlandse auto en bussenbouwer VDL had wel zin in Lightyear en was bereid om miljoenen te investeren in het merk.

Het bedrijf Atlas Technologies achter zonneauto Lightyear is inmiddels failliet verklaard en je kunt nu voor een prikkie halffabricaten en onderdelen kopen uit de failliete boedel. Voordat de toko failliet ging toonde VDL serieuze interesse in het merk om flink te investeren, blijkt uit een reconstructie van het FD.

Productie bij Nedcar
Begin van dit jaar wilde het Brabantse VDL 50 miljoen euro in de in geldnood verkerende zonneautobouwer Lightyear stoppen. Onder voorwaarde dat de andere investeerders, verenigd in een consortium met onder andere Invest NL, hetzelfde bedrag op tafel zouden leggen.

Daarnaast wilde VDL ook nog 150 miljoen in de eigen assemblagefabriek Nedcar in Born pompen om de productielijn klaar te maken om op grote schaal de zonneauto’s te gaan bouwen. In totaal had VDL dus plannen om 200 miljoen stuk te gooien op Lightyear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *